Sunday, August 30, 2020

Les Jardins Petros opens in LIttle Italy

 At a time when the restaurant business is struggling during the COVID-19 pandemic, Ted Dranias continues to reverse the trend. Not only are his Westmount, Laurier and Griffintown locations fully operational, but on Tuesday, September 1 he will introduce Les Jardins Petros in Little Italy.

Located at 6896 St. Dominique, at Belanger, the restaurant is a partnership between Dranias, Maria Gaitanis and Grigoris Gournakis,  It will be open from 11:30 am to 10 pm every day but Monday. There are 35 seats inside and a terrasse of 35, which will be enclosed in the fall of 2021. It is open for takeout as well and available for private parties. Unlike the other three restaurants, which have Bring Your Own Wine concepts, Les Jardins Petros will have a complete wine selection and liqor  menu.

Grigorios Gournakis, Ted Dranias and Maria Gaitanis.


Specializing in Greek Mediterranean Cuisine, Les Jardins Petros  will be offering a variety of homestyle menu choices such as traditional moussaka, fish filets (salmon, swordfish and sea bass),  pastisio (pasta with bechamel sauce and minced ground beef), fresh green herbs ground beef and ground veal), the Greek spread medley (any four spreads such as taramosalata, tirokafteri and tzatziki), Greek salad, finely chopped romaine  salad with Greek balsamic vinaigrette and beets with crumbled feta and for dessert, baklava.

Here Ted Dranias takes you for a tour:


For more information on this location please call 514-317-2820 or log on to www.restaurantpetros.ca..


 Les Jardins Petros s'ouvrent en La Petite Italie

Alors que le secteur de la restauration est en difficulté pendant la pandémie COVID-19, Ted Dranias continue d'inverser la tendance. Non seulement ses établissements de Westmount, Laurier et Griffintown sont pleinement opérationnels, mais le mardi 1er septembre, il présentera Les Jardins Petros dans la Petite Italie.

Situé au 6896 St. Dominique, au Belanger, le restaurant est un partenariat entre Dranias, Maria Gaitanis et Grigoris Gournakis. Il sera ouvert pour le déjeuner (11h à 14h) et le dîner (17h30 à 22h30) tous les jours sauf le lundi. Il y a 35 places à l'intérieur et une terrasse de 35 places, qui sera fermée à l'automne 2021. Elle est également ouverte pour la vente à emporter et est disponible pour les fêtes privées. Contrairement aux trois autres restaurants, qui ont le concept "Bring Your Own Wine", Les Jardins Petros proposeront une sélection complète de vins et une carte des liqueurs.

Spécialisés dans la cuisine méditerranéenne grecque, Les Jardins Petros proposeront une variété de menus maison tels que la moussaka traditionnelle, les yiouvetsi (cubes de veau à l'orzo), les filets de poisson (morue, saumon, espadon et bar), les pastisio (pâtes à la béchamel et au bœuf haché), les gemista (tomates et poivrons farcis, avec du riz, ), le mélange de tartinades grecques (quatre tartinades au choix, telles que taramosalata, tirokafteri et tzatziki), la salade grecque, la salade romaine finement hachée avec une vinaigrette balsamique grecque et des betteraves avec de la féta émiettée et, pour le dessert, les loukoumades maison (petite pâte levée arrosée de sirop de miel et accompagnée d'un peu de yaourt) et le baklava.
 
Pour plus d'informations sur ce lieu, veuillez appeler le 514-317-2820 ou vous connecter à www.restaurantpetros.ca.

 



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